Прес-конференція «Навіщо руйнувати Церкву?»
  • Чтв, 18/04/2013 - 15:37

ПРЕС-РЕЛІЗ

«Навіщо руйнувати Церкву?»

Прес-конференція з нагоди будівництва римсько-католицького храму на Оболоні в м. Києві

19 квітня 2013 р. о 14:30 у приміщенні інформагенції УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція з представниками Римсько-Католицької Церкви щодо будівництва католицького храму в Оболонському районі м. Києва.

Учасники:

-         Його Високопреосвященство архієпископ Петро Мальчук, ординарій Києво-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні;

-         Його Преосвященство Станіслав Широкорадюк, єпископ-помічник Києво-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні;

-         Отець Франциск Ботвіна, настоятель парафії святого Франциска Ассизького на Оболоні;

-         Представники будівельної компанії та адвокати.

У 2004 році католицька громада св. Франциска отримала в Оболонському районі м. Києва земельну ділянку під будівництво храму, яка в 2010 році перейшла в постійне користування Церкви. На сьогоднішній день парафіяни збираються на Богослужіння в маленькій капличці, яка не може вмістити всіх охочих, а до найближчого храму потрібно їхати понад 10 км. Тому існує потреба будівництва нового храму, у якому зможуть молитися всі віряни, яких, за словами настоятеля парафії о. Франциска Ботвіни, у цій частині міста проживає близько 1 тис. осіб.

Початок будівництва було заплановано на квітень 2011 року. Будівельна фірма розпочала встановлювати тимчасову огорожу навколо території, призначеної для забудови, проте мешканці прилеглих будинків її знищили. У липні 2011 року освячений хрест, який стояв на місці будівництва майбутнього храму св. Франциска, спиляли і пошматували, як припускається, місцеві жителі, які протестують проти будівництва. 15 квітня 2013 року було зроблено повторну спробу розпочати зведення храму і встановлено металевий паркан. Однак ситуація навколо будівництва знову загострилася. У вівторок, 16 квітня, коли вірні зібралися на вечірню молитву біля території забудови, невідома особа стріляла з пневматичної зброї та поранила двох сестер-монахинь. Увечері 17 квітня, під час масового зібрання прихильників обох сторін, протестувальники проти будівництва храму зруйнували металеву огорожу. На цей момент будівельні роботи на ділянці призупинено.

За інформацією просимо звертатися до о. Патрика Оліха, прес-секретаря Провінції святого Михаїла Архангела Ордену Менших Братів в Україні.

Тел.: 096-51-88-593

E-mail: patrykofm@hotmail.com
  www.catholic-media.org