Прес-секретарі єпископатів Старого Континенту зустрілись напередодні Синоду про сім’ю
  • Нед, 15/06/2014 - 00:59

Підготовка до Синоду Єпископів про сім’ю та виклики, які європейські медія ставлять перед Церквою – це головні питання, обговорені під час зустрічі прес-секретарів конференцій єпископатів Старого Континенту в Лісабоні. Гостями цієї зустрічі були генеральний секретар Синоду Єпископів кардинал Лоренцо Бальдіссері та прес-секретар Апостольської Столиці о. Федеріко Ломбарді.

Зустріч організувала Рада Конференції Єпископів Європи (CCEE).

Під час свого виступу кардинал Бальдіссері ознайомив присутніх зі специфікою теперішнього Синоду. Розповідаючи про Instrumentum laboris, який зараз готується, кардинал зазначив, що він буде фотографією сучасної сім’ї. В ньому також буде вказана краса Євангелія про сім’ю, виклики, які стоять перед нею, а також пропозиції вирішення. Презентуючи новий метод праці Синоду, кардинал Бальдіссері наголосив, що він дозволить більшу динаміку і більш активну участь його учасників. В окремі дні будуть порушені конкретні питання, вказані в Instrumentum laboris.

В свою чергу, о. Ломбарді представив речникам плани медіа-обслуговування Синоду, дати прес-конференцій та способи передавання порушених тематик. Праця Синоду відбуватиметься за закритими дверима. Однак, завдяки коротким брифінгам, буде можливість представити найосновніші питання.

На зустрічі своїм досвідом ділились також особи, відповідальні в окремих країнах за контакти зі ЗМІ.