Прес-секретарі європейських єпископатів говорили про феномен Папи Франциска
  • Срд, 18/06/2014 - 16:20

Синод Єпископів на тему сім'ї і стиль комунікації Папи Франциска були в центрі уваги цьогорічної зустрічі прес-секретарів єпископських конференцій з усієї Європи, йдеться в спеціальному повідомленні, опублікованому 16 червня 2014 року.

Разом з кардиналом Лоренцо Балдісера, генеральним секретарем Синоду Єпископів, і о. Федеріко Ломбарді, керівником Прес-служби Святого Престолу, відповідальні за зв'язки зі ЗМІ обговорювали загальну стратегію комунікації для майбутньої великої асамблеї, що відбудеться в жовтні. Зустріч на запрошення генерального секретаря і прес-секретаря португальського єпископату о. Мануеля Барбаса відбувалася 11-14 червня 2014 р. в Лісабоні. На зустрічі були  присутні близько 50 співробітників прес-служб. Організатором форуму була Рада Єпископських Конференцій Європи.

Учасники проаналізували «комунікаційну спонтанність» Папи Франциска. Його признають люди як надійного глобального комунікатора, також і в соціальних медіа. Причому, Папа не має ніякої визначеної комунікаційної стратегії – є прості слова і жести, які скорочують будь-яку відстань до народу, через які кожен вважає Папу близькою для себе особою. «Оповідний стиль» Папи Франциска, який є співзвучним з його поведінкою і дійсністю життя як Наступника св. Петра, треба розглядати як можливість для всієї Церкви і теми для загальноцерковної дискусії, зазначили учасники зустрічі прес-секретарів європейських єпископатів.