Престольний празник у Херсоні відбувся за участю Одеського та Харківського екзархів
  • Втр, 29/07/2014 - 13:43

27 липня 2014 року відбулися урочистості з нагоди престольного свята монастиря Святого Володимира Великого отців василіан. Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський, у співслужінні з владикою Василем (Тучапцем), Екзархом Харківським, та духовенством Одеського екзархату. Про це повідомив о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ.

Архиєрейська Літургія набула надзвичайних тонів завдяки чудовому співу хористів із Дрогобицької семінарії імені блаженних Северина, Якима і Віталія УГКЦ. Промова владики Михайла нагадала кожному  про важливість поєднання почутої  науки з праведним виконанням Слова Божого. «Ніколи не забуваймо, що злий дух закриває нам очі і вуха, щоб ми не чули голосу Бога. Він віднімає мову, щоб людина не могла прославляти свого Творця. Уста, очі і вуха – це ті середники, через які входить до нашого серця Слово Боже. Через них ми починаємо у своєму серці розвивати дар святої віри», - продовжив архиєрей.

Цього ж дня, під час Богослужіння, було здійснено Чин поставлення в дияконський сан випускника Тернопільської семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого  - Дмитра Онуфрика, який душпастирюватиме на теренах Одеського екзархату. На завершення Літургії відбулося водосвяття та мирування.

Отець Макарій Ленів, ЧСВВ, протосинкел Одеського екзархату УГКЦ та ігумен херсонського василіанського монастиря, подякував усім гостям і запевнив, що «продовжуватиме і надалі сіяти зернинки добра серед парафіян та робитиме все можливе, щоб обитель Святого Володимира зустрічала у своїх стінах ще багатьох поважних отців і владик, а вірні мали можливість навчатися тут мудрості та любові Божої задля спасіння своїх душ».