Презентація Центру ДОВС “Надія” УГКЦ на зустрічі глухих католиків у Празі
  • Суб, 04/03/2017 - 08:09

У середині травня 2017 року в Празі, Чехія, відбудеться чергова зустріч організацій і спільнот "European Deaf Catholics Meetings". Європейський симпозіум глухих католиків (перший відбувся в Римі, 2015 р.) передбачає не лише зустрічі і обговорення, а й певний вишкіл катехитичного і пасторального спрямування праці з глухими у Церкві.

Серед запланованого важливими будуть: зустріч з Примасом Чехії, архиєпископом Праги кардиналом Домініком Дукою, спільна Меса з сурдоперекладом в Кафедральному соборі Святого Віта, а також спільна агапе спільнот глухих людей Європи.

Серед учасників:  організації і спільноти з Німеччини, Іспанії, Франції, України, Італії, Чехії, Польщі, Нідерландів, Бельгії Словенії, Угорщини, Словаччини.

Центр душпастирства осіб з вадами слуху "Надія" УГКЦ підготував на симпозіум  презентацію про  різні аспекти роботи з глухими в УГКЦ  і методу біблійно-катехитичного служіння. Недавні Постанови шістдесят шостої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ потвердили увагу Церкви до проблематики життя глухої людини. Центру ДОВС “Надія” УГКЦ доручено розробити стратегічний план із впровадження дієвого душпастирства глухих у Церкві.

Центр “Надія” УГКЦ є постійним учасником  міжнародних конференцій, семінарів і зустрічей з проблем душпастирства і соціалізації глухих. Участь в  останніх з них у Ватикані (2009), Дубліні (2012), Києві (2013), Римі (2015, 2016) посприяли комплексному аналізу для українського контексту проблематики глухих Католицької  Церкві.

Підготував о. Олег Лазуркевич,
директор ЦДОВС “Надія” УГКЦ