Презентація документального фільму «Кордон» при українських рубежах
  • Чтв, 15/12/2022 - 22:32

Після світової прем’єри на XVII Римському кінофестивалі та європейської прем’єри на кінофестивалі у Великій Британії, де він отримав нагороду за найкращий документальний фільм, фільм «Кордон» режисерки Аліси Томассіні, виробництва Vatican Media та Tenderstories, у грудні 2022 року розпочинає показовий тур в Угорщині, Словаччині, Польщі, Молдові та Румунії, у столицях та найбільших населених пунктах уздовж кордону з Україною, які відігравали та продовжують відігравати фундаментальну роль у допомозі біженцям.

Про це пише Vatican News.

«Кордон» передає свідчення надзвичайної людяності на кордонах з Україною. У кінострічці представлені історії, що відображають досвід більш ніж семи мільйонів жінок і дітей, які втекли від війни. І вони ставлять перед нами питання про те, що означає в сьогоднішньому світі перетнути лінію настільки ж невидиму, наскільки і конкретну, якою є кордон між двома країнами, залишивши позаду свій власний світ. Це звичайні і водночас надзвичайні історії, які демонструють важливість ролі жінок як промоутерів миру у світі, де надто часто здається, що насильство є єдиним виходом.

Кінотур розпочнеться 16 грудня у Будапешті. Наступними зупинками стануть Загонь (Угорщина), Братислава та Вишнє Нємецьке (Словаччина), Краків та Перемишль (Польща), Бухарест та Сигот Мармароський (Румунія), Кишинів (Молдова) та багато інших міст. Численні міста та містечка, частково завдяки цінній підтримці волонтерів з усього світу та італійських культурних інституцій за кордоном, долучаються до ініціативи з розповсюдження цієї вистави, яка розповідає історію допомоги та надії у драматичній ситуації, в якій опинився український народ.