Презентація книги «Служити в’язням» відбулася у Чернігові
  • Птн, 26/04/2013 - 11:44

26 квітня 2013 року відбулася презентація книги «Служити в’язням: фахові орієнтири для душпастирства у пенiтенцiарних закладах» перед курсантами Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України. Це видання Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ з душпастирства силових структур України представив о. Костянтин Пантелей від імені колективу авторів.

Під час зустрічі з курсантами було представлено розвиток під упливом християнства пенітенціарної ідеї та її значення для реформування кримінального правосуддя і кримінально-виконавчої системи в Україні. «Позбавлення волі – міра гніву, що ставить працівників пенітенціарних установ у конфронтацію із засудженими. Особливість пенітенціарної праці полягає в тому, що її реалізація можлива лише за умов, коли у глибині кожної дії закладені християнські засади, безумовна пошана гідності людини, та спрямування на окрему особу», – наголосив о. Костянтин Пантелей.

Вихід книги викликав інтерес і курсантів і виклажачів коледжу. У ній були вперше опубліковані важливі церковні документи про душпастирську опіку в'язнями та міжнародні принципи релігійної свободи, що застосовуються в пенітенціарній практиці. На закінчення бібліотека коледжу та численні курсанти отримали значну кількість примірників презентованого підручника.

Цифрова версія книги доступна за цим посиланням: ЗАВАНТАЖИТИ ПІДРУЧНИК «Служити в’язням».

 

Джерело: http://prison-pastoral.blogspot.com