Презентація матеріалів наукової конференції: «Музей народної архітектури та побуту – спадщина Митрополита Андрея Шептицького»
  • Срд, 23/11/2016 - 17:26

У СВЯТО-ІВАНІВСЬКІЙ ЛАВРІ

запрезентують матеріали наукової конференції:

«МУЗЕЙ НАРОДНОЇ АРХІТЕКТУРИ ТА ПОБУТУ – СПАДЩИНА МИТРОПОЛИТА АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО»

У приміщенні виставкого залу Музею народної архітектури та побуту відбудеться презентація матеріалів наукової конференції: «Музей народної архітектури та побуту – спадщина Митрополита Андрея Шептицького»

Збірник матеріалів став результатом проведення однойменної наукової конференції спільними зусиллями Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ та Музею народної архітектури та побуту у жовтні 2015 р., яка доповнила серію заходів з нагоди святкування 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького у Львові.

Видання містить наукові розвідки учасників конференції, які представляють перші спроби дослідження історії Лаври та Музею - видимої, проте, зовсім невідомої сторінки спадщини братів Шептицьких у Львові.

Учасники презентації:

  1. єрм. д-р. Юстин Бойко,
    настоятель Свято-Іванівської Лаври,
    організатор наукової конференції: "Музей народної архітектури та побуту - спадщина митрополита Андрея Шептицького"
  1. п. Микола Гайда,

Науково-дослідний інститут памяткоохоронних досліджень міністерства культури України

  1. п. Ігор Гілевич,

Львівський національний університет ім. Івана Франка

Видання стало можливим завдяки фінансовій підтримці Фундації Енциклопедії України в особі Божени та Олега Іванусівих (Торонто, Канада).

Призначено для широкого кола читачів.

У часі презентації буде можливість придбати видання.

Вартість: 120 грн

Місце проведення: вул. Чернеча гора 1, Музей народної архітектури та побуту (виставковий зал)

Початок: 27 листопада об 18. 00.

Вхід вільний!

Довідка: Свято-Іванівська Лавра Студійського Уставу УГКЦ – один з п’яти офіційно заснованих монастирів зі статусом Лаври в Україні, осередок східного чернечого життя монахів – студитів у м. Львові, унікальний монастирський комплекс, що став домівкою для чисельних хлопців сиріт, притулком переслідуваних в часі війни, а також потужною кузнею іконописців, та поклав початок єдиного у Львові Музею народної архітектури та побуту під відкритим небом з народною назвою «Шевченківський гай».

 

Христина Кутнів,

секретар Свято-Іванівської Лаври