Презентація майбутньої Всеукраїнської виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів відбулася у Львові
  • Срд, 26/06/2013 - 18:10

26 червня 2013 року у приміщенні Філософсько-богословського факультету Українського Католицького Університету відбулася презентація майбутньої Всеукраїнської виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов’ю», яка відбуватиметься у Києві в серпні 2013 року.

Серед присутніх були студенти УКУ, капелани пенітенціарного душпастирства УГКЦ, представник Управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області, журналісти. Презентацію супроводжували деякі твори в'язнів з Віденського міжнародного конкурсу 2009 року, що експонуються до 5 липня на другому поверсі богословського корпусу УКУ. Роботи були передані на знак солідарності Міжнародною Католицькою комісією душпастирства в тюрмах.

Попередня презентація проходила у  Києві, нині вона відбулася у Львові, незабаром буде проведена в Одесі. Серія цих заходів покликана широко поінформувати суспільство про етапи підготовки конкурсу, соціальний вимір майбутньої виставки-конкурсу та про важливість процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі.
 
На запитання учасників презентації, про сенс цього і подібних конкурсів о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України, сказав: «Атмосфера цього конкурсу дуже відкрита і створює умови для спілкування з учасниками у процесі підготовки, під час експозицій та після події. Через образотворче мистецтво відбувається найбільш людяний діалог та щира участь усіх нас як членів громадянського суспільства у подоланні мурів відчуження. Ми матимемо можливість побачити картини та залишити відгуки, що потраплять до авторів.»

На думку психолога ДПтС Михаїла Воробця творчі проекти в місцях позбавлення волі, у яких беруть участь професійні художники зі свободи, «дають засудженим відчуття приналежності до соціуму, зацікавленості інших людей їхньою долею, а  мистецтво має велику перемінюючу силу». Капелан о. Андрій Хомишин вважає, що такі події здатні змінити суспільство на краще, починаючи від нас самих. «Учасники та призери конкурсу отримають можливість покращення свого соціального становища та скорішого поєднання зі своїми родинами».
Триває підготовка конкурсу образотворчого мистецтва в’язнів «Переображення Господньою Любов’ю» та збір призового фонду. Бажаючі можуть підтримати ідею конкурсу:
Благодійна організація «Благодійний фонд Карітас-Київ»
Код ЄДРПОУ 21477781
Відділення № 8 у м. Києві ЦФ ПАТ ”Кредобанк” в м. Києві МФО 325365
р/р 2600301299143.
З вказівкою – благодійна пожертва

або картка в Приватбанку: N 4405885811621835

http://prison-pastoral.blogspot.com/2013/03/ooe-2013.html

Організатори:

Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви
Благодійний Фонд «Карітас-Київ»,
Державна пенітенціарна служба України,
Фонд Андрея Шептицького,
Національна Спілка художників України,
Музей Івана Гончара

Відповідальна особа:
ієрей Костянтин Пантелей
0984229221

Джерело: http://prison-pastoral.blogspot.com