Презентовано нове видання про св. Тайну Подружжя
  • Птн, 20/09/2013 - 14:15

19 вересня, в академічному корпусі Івано-Франківської Теологічної Академії, відбулася презентація підручника під назвою: «Таїнство Подружжя». Проводив цю презентацію о. д-р Василь Гоголь, який є автором цього підручника.

Розпочав презентацію, рецензент книги, владика Йосафат (Говера). Він наголосив на важливості Тайни Подружжя в людському житті, та на проблемі подружжя в сучасному світі. Владика Йосафат подякував отцю-доктору Василю Гоголю, який найперше приклався до створення цього прекрасного посібника та всім його помічникам.
Опісля виступив співавтор книги – Іван Дутка, який детально розказав про зміст і суть цього посібника. Зміст  поділяється на 2 частини. Першу частину складає саме Таїнство Подружжя з рубриками, друга частина містить в собі документи Католицької Церкви, які стосуються Таїнства Подружжя. Чин Заручин і Таїнство Вінчання, були розділені в цьому підручнику. В Таїнстві Вінчання, найбільше застановилися над «спільною чашею» як давнім і багато-символічним обрядом у візантійській Церкві. Також в посібнику є чини благословення подружжь, які прожили разом 25 та 50 років.

Отець-доктор Олег Каськів ­– рецензент цього підручника, подякував о. Василю за його клопітку працю, яку було вкладено, у створення цього посібника, для священиків та студентів семінарії.

Ректор Духовної Семінарії  о. д-р Олександр Левицький подякував авторам,  які не тільки плекали  ідею створення цього підручника, але й втілили її в життя. Він також висловив побажання, щоб були створені підручники, які б торкалися інших Святих Таїнств. Також отець-ректор побажав о. Василю Гоголю здоров’я та Божої допомоги у звершенні цього великого проекту.

На завершення, о. д-р Василь Гоголь висловив вдячність усім тим, які допомагали йому у створенні цього підручника, а також всім, хто прийшов сьогодні на презентацію цієї книги.  

Августин Тимчак,
Інформаційний центр ІФДС

Джерело: http://ugcc.if.ua