Презентовано нову книгу Владики Венедикта – «Роздуми до літургійних читань Апостола»
  • Пон, 14/09/2015 - 14:53

У рамках 22-го Форуму видавців, що відбувся у Львові було презентовано книгу «Роздуми до літургійних читань Апостола» авторства Преосвященного Владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівської архиєпархії.
 
Присутній на презентації Владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський у своєму привітальному слові відзначив: «Насамперед дякую владиці Венедикту, що він ризикнув та написав книгу із коротким коментарем на цілий рік, на кожен день читань Апостола. Думаю для багатьох буде цікаво це почитати, коротко декілька речень кожного дня». Митрополит, також зазначив: «Радий, що ця книга видана у 150-ту річницю від народження праведного Митрополита Андрея».
 
У своєму слові про книгу автор наголосив: «Пишу у цих книгах, те що я вірю, те що до мене промовляє, те що мені дає бути з Господом. Цим ділюсь, бо це моє. Цілковито певний, що воно є суб’єктивне, певні речі, які для мене сильні і поважні, проте для інших можуть не промовляти. І тому я виклав, те що для мене було свідченням Бога, свій досвід і розуміння Господа. Цілковито радий, якщо це комусь допомагає наближатися до Господа». Владика Венедикт зазначив: «Я цілковито відкритий на критику, не ношу таблички, що мене не можна критикувати. Це мій досвід, який я для себе відкрив, який я для себе зрозумів». У кінці своєї презентації книги Архиєрей склав подяку видавництву: «Дуже дякую видавництву «Свідчадо», яке пильувало, коректувало, перевіряло та творило дискусію на певних речах, але ще раз дякую, що ця книжка побачила світ».
 
На завершення презентації, кожен охочий мав змогу поставити питання автору та отримати автограф. Нагадаємо, що цьогоріч це вже друга книга авторства Преосвященного Владики Венедикта. Перша книга, під назвою «Роздуми до літургійних читань Євангелія», була опублікована видавництвом «Свідчадо» у квітні. Дані книги можна придбати у церковних крамницях нашого міста.