Президент Болівії планує візит до Папи
  • Нед, 18/08/2013 - 00:58

6 вересня Святіший Отець прийме на приватній аудієнції президента Болівії Ево Моралеса. Про це 16 серпня повідомили у Ла Паз, осідку місцевого уряду. Інформація особливо цікава з огляду на те, що президент Моралес не приховує підтримки так званої Відновленої Апостольської Католицької Церкви Багатонаціональної Держави.

На думку ординарія єпархії Оруро Криштофа Бьяласіка «це не є ніяка церква, це секта, яку підтримує уряд», яка служить реалізації їх внутрішньої політики. Вона ідеологічно повністю підпорядкована уряду. Однією з цілей організації є визнання поганського культу Пахамамми (інкської богині землі)офіційною релігією Болівії.

Сам Ево Моралес сказав, що планує говорити з Папою про теологію визволення та інші суспільні питання. Єпископат Болівії з неспокоєм спостерігає владну підтримку  для вищезгаданої організації, що сприймається як спроба розбиття єдності Католицької Церкви в країні. 29 червня давно суспендованого о.Хавєра Тікону «висвятили» на архиєпископа-примаса цієї церкви. У цій церемонії брав участь «примас» аналогічної організації в Перу, а «Відновлені церкви» Болівії, Перу і Еквадору навіть утворили нещодавно «Латиноамериканську Екуменічну Єпископську Конференцію».

В той же час президент Моралес приїхав на ВДМ, щоб 28 липня взяти участь у Літургії, яку відправляв Папа Франциск. Болівійська преса назвала його опортуністом, бо він за всяку ціну хотів мати фотографію з Святішим Отцем, якого вважає «прихильником теології визволення».

За матеріалами: http://ekai.pl