Президент Франції підписав закон про одностатеві шлюби
  • Суб, 18/05/2013 - 20:25

У суботу 18 травня президент Франції Франсуа Олланд підписав закон про одностатеві шлюби, який дозволяє, серед іншого, одностатевим парам всиновлювати дітей, повідомляє Agence France-Presse. Франція, таким чином, стала 14-ю країною світу, що узаконила одностатеві шлюби.

Легалізація одностатевих шлюбів була однією з ключових передвиборних обіцянок Олланда. Дебати довкола проекту закону про одностатеві шлюби, який дозволяє усиновлення, тривали впродовж кількох місяців.

Проти прийняття цього закону різко виступала права опозиція, а противники легалізації одностатевих шлюбів та усиновлення дітей такими парами почали акції протесту ще до початку його обговорення в парламенті. Одна з найбільш масових акцій противників одностатевих шлюбів відбулася у березні в Парижі, коли на вулиці вийшли  сотні  тисяч демонстрантів.

Незважаючи на акції протесту, законопроектові вдалося подолати всі стадії обговорення. Останню перешкоду на його шляху прибрано 17 травня, коли Конституційна рада Франції визнала, що закон про одностатеві шлюби відповідає основному законодавству країни.

За матеріалами www.invictory.org