Президент Франції зустрівся з католиками країни
  • Срд, 11/04/2018 - 10:57

Макрон висловив визнання діяльності Католицької Церкви. Він також згадав про героїчний вчинок католицького поліцейського, котрий пожертвував життям заради заручника ісламського терориста. Однак він дав зрозуміти, що його президентство може розчарувати очікування католицьких виборців.

В понеділок ввечері відбулась зустріч президента Еммануеля Макрона з представниками Католицької Церкви. Єпископат приймав президента в готичному залі Collège de Bernardins. На зустрічі були присутні єпископи та представники різних католицьких середовищ, загалом понад 400 осіб.

Безпосереднім контекстом зустрічі була героїчна смерть французького жандарма, котрий віддав своє життя заради спасіння заручника, захопленого ісламським терористом. Макрон згадав про цей жест на самому початку свого виступу. Він визнав, що підполковник Арно Белтрам черпав натхнення з католицької віри.

У довгій промові, що тривала більше години, президент говорив про позитивний внесок Церкви, її надихаючу роль як для віруючих, так і для невіруючих, про жертовне служіння найбільш потребуючим. Макрон заохотив католиків до активної участі в політиці і більше інформувати про те, що вони роблять. Водночас він чітко застеріг, що католики не можуть нічого наказувати, а лише просити. На думку видання «La Croix» це зауваження є делікатним попередженням того, що президент може розчарувати очікування католицьких громадян, інформує Vatican News.