Президент італійського єпископату закликав Європу протиставитися гендерній ідеології
  • Суб, 28/03/2015 - 16:56

Рішуче засудження «варварських і організованих» антихристиянських гонінь і заклик до Італії протистояти корупції, що перетворилася в «режим», були в центрі промови, якою кардинал Анджело Баньяско відкрив 23 березня засідання Постійної ради Італійської єпископської конференції. Кардинал також висловив сподівання, що Європа проявить більше відповідальності і турботи про загальне благо перед феноменом міграції і в боротьбі проти будь-яких форм ідеологічної колонізації, зокрема, гендерної теорії.

«Нас чекає благодатний рік», - сказав президент Італійської єпископської конференції, маючи на увазі майбутній Ювілей милосердя, оголошений Папою Франциском. Це буде рік «навернення», рік «Євангелії», бо Христос - милосердний лик Отця, і рік солідарності з людською бідністю. Саме в такі рамки кардинал Баньяско помістив свої роздуми перед засіданням Постійної ради єпископату. Єрарх задався питанням про причини посилення антихристиянських переслідувань, припустивши, що це може бути прояв «ненависті до Заходу», «огидне внутрішнє зведення рахунків або ж провокація». У кожному разі, стверджує кард. Баньяско, людський розум не може не засуджувати богохульського закликання імені Бога під час різанини.

Звертаючись до Європи, що допускає, за словами Баньяско, щоб її громадяни вставали в ряди «Ісламської держави», кардинал закликає провести «іспит сумління», оскільки подібній пропаганді можна піддатися тільки там, де «культура позбавлена духовних, моральних і антропологічних цінностей».

Потім кардинал Баньяско присвятив кілька слів новому президенту Маттарелла. Слідом за Папою, який в Неаполі різко висловився проти мафії, глава італійського єпископату вказує на злочинність, яка перетворилася на «режим», при якому розгалужена і «недоторканна» корупція «заражає повітря, отруює надію, послаблює моральні сили». Всі повинні реагувати, заявив президент Італійської єпископської конференції.

Звертаючись до світу культури та освіти, кардинал запросив до «пробудження совісті», щоб протистояти ідеологічній колонізації гендерної теорії, яка прагне створити «текучих особистостей, претендуючих на те, щоб кожне їхнє бажання перетворювалося на потребу і потім в право». Єрарх назвав це "лабораторною маніпуляцією", яка не виражає народну волю, і попросив «не піддаватися страху», здійснюючи власне право на виховання дітей, яке не може узурпувати ні шкільне, ні політичне керівництво.

Кардинал згадав також про проблеми безробіття та міграції в Середземномор'ї. Недостатньо «вирівняти діри», образно висловився кардинал, закликаючи Європу сприяти інтеграції та загальному благу.