Президент Католицького університету Америки: Католицькі університети повинні мати католицький персонал
  • Чтв, 14/07/2016 - 13:42

Більшість викладачів католицьких університетів повинні бути католиками, про це заявив президент Католицького університету Америки Джон Гарві, виступаючи на щорічній конференції Інституту Напа, повідомляє «Catholic Herald».

Він заявив, що побудова католицького університету має відбуватися за планом, який дав у 1990 році Папа св. Іван Павло ІІ у своїй Апостольській конституції «Ex Corde Ecclesiae». Президент Католицького університету Америки зазначив, що св. Іван Павло ІІ чітко вказав, що для того, щоб університет був дійсно католицьким, більшість його викладачів повинні бути католиками. 

Пан Гаврі наголосив, що вимога до викладачів та адміністрації дотримуватись католицької інтелектуальної традиції та культури не є в протиріччі з академічною свободою. На його переконання, вимога ортодоксії не загрожує академічному пошуку.  

Побудова католицького університету, зазначив президент Католицького університету Америки – «Це усвідомлення того, що для того, щоб створити дійсно католицьку інтелектуальну культуру, ми повинні будувати інтелектуальну спільноту, яка прихильна до нашого католицького світогляду».