Президент клініки Bambino Gesù: Папа сказав мені зробити все можливе і неможливе для Алфі
  • Чтв, 19/04/2018 - 20:37

Маріелла Енок, президент дитячої ватиканської клініки «Дитятка Ісуса» розповіла, що клініка готова прийняти і лікувати маленького Алфі Еванса. 18 квітня до Папи Франциска на зустріч прилетів батько важкохворого хлопчика з Ліверпулю і просив Святішого Отця допомогти його сину.

Вже наступного пані Енок розповіла, що їй зателефонували з Держсекретаріату Ватикану і розповіли, що Папа просив її зробити усе можливе і неможливе для того, щоб дитину змогли перевезти до клініки Bambino Gesù.

«Папа поінформував мене одразу після зустрічі з Томасом Евансом. І тоді ми взялись до дії… Вчора я робила все, що від мене залежне якомога активнішим способом. Я написала два листи і запропонувала прийняти дитину у нашій клініці», - розповіла вона. Клініка також запевнила, що готова забезпечити повітряне транспортування Алфі, інформує Vatican Insider.

Пані президент наголосила, що готова «їхати до Ліверпулю, щоб донести свою позицію напряму». Вона додала: «Ми не пропонуємо лікування. На даний час стан дитини не піддається лікуванню, але, відповідно до наших принципів, ми можемо подбати про нього… Впродовж останніх років багато раніше невідомих хвороб стали відомими… Якщо у випадку Чарлі Гарда існувало експериментальне лікування, на даний час для Алфі такого немає, в основному через те, що ця хвороба не отримала конкретного діагнозу».

Щодо ймовірного перевезення хлопчика, пані Енок сказала: «Наша позиція не полягає в тому, щоб бути кращими за інших. Але ми знаємо, що не покинемо його, а коли приймемо рішення, що дитина не зможе вижити, то повільно супроводжуватимемо його до природної смерті».

Нагадаємо, що англійський хлопчик Алфі віком майже 2 роки страждає від дегенеративної і невідомої неврологічної хвороби. Він перебуває у клініці «Alder Hey Children’s Hospital» в Ліверпулі. Англійські лікарі хочуть відключити його від апаратів, що тримають його при житті, бо, за їх словами, «це в його найкращих інтересах». Водночас батьки хлопчика намагаються зробити все можливе, щоб транспортувати його в інше місце. Англійський суд забороняє його перевозити. Останнє слово має бути за Верховним Судом Об’єднаного Королівства.