Президент Конференції католицьких єпископів США закликав виборців задуматись над проблемою свободи віросповідання
  • Птн, 14/10/2016 - 15:47

На фоні скандалу з антикатолицькими листами команди Гілларі Клінтон, Президент Конференції католицьких єпископів США Архиєпископ Луїсвіллю (штат Кентуккі) монс. Джозеф Е. Курц 13 жовтня цього року оприлюднив заяву у якій закликає американських виборців задуматись над проблемою свободи віросповідання в США, повідомляє офіційний сайт Конференції католицьких єпископів США.

Як зазначає Архиєпископ Курц у самому зверненні, причиною цього звернення стали повідомлення «що дехто можливо прагнув втручатися у внутрішнє життя Церкви заради власної короткочасної політичної вигоди».

Глава єпископської конференції США наголошує, що одним із основоположних принципів США є свобода віросповідання, яка передбачає право релігійних громад зберігати недоторканими свої релігійні переконання і способи управління.

Архиєпископ Курц наголошує, що в основі релігійних переконань католиків лежить Вченні Ісуса Христа, а не консенсус суспільної думки. Та що Христове Євангеліє дано всі людям на всі часи і воно не є політичною програмою.

Архиєпископ також наголосив, що втручання держави у питання віри призводить то того, що американці перестають бути американцями.