Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації про черговий захід з нагоди Року віри
  • Срд, 03/07/2013 - 11:42

«Я довіряю Тобі!» – такою є тема Дня семінаристів, новиків, новичок та тих, хто на шляху розпізнавання покликання, який проводитиметься у Ватикані з нагоди Року віри. Подія, організована Папською Радою сприяння новій євангелізації, відбуватиметься від 4 до 7 липня 2013 р. Президент цієї Ради архиєпископ Ріно Фізікелла розповів про ініціативу під час прес-конференції у Ватиканському прес-центрі, що відбулася 1 липня.

Доповідач повідомив, що семінаристи та особи, які приготовляються до богопосвяченого життя, прибудуть із понад 65 країн світу, навіть з таких віддалених, як Китай, Японія, Зімбабве, Чилі, Папуа Нова Гвінея чи Соломонові Острови, представляючи тисячі своїх ровесників, які в сучасному світі знаходять «сили та відвагу посвятитися Богові у священичому чи богопосвяченому житті».

«У цьому Році віри не могло забракнути такого промовистого моменту: бажання підкреслити радість багатьох молодих людей, які відчувають покликання і, не зважаючи на різні життєві труднощі, сміливо роблять крок, який ставить на карту їх цілих та їхнє життя», – сказав Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації, додаючи, що «покликання до цього життя вимагає багатьох зречень», а стати справжнім учнем Христа дійсно є здобутком, адже «довіра до Його слова та скерування свого життя на служіння Церкві, а, отже, і ближнім» вимагає сил, що випливають із зустрічі з Христом.

«Я довіряю Тобі!» – протягом чотирьох днів прощі до Риму, беручи участь в молитовних, формаційних а також відпочинкових заходах, молодь, що стала на шлях покликання до посвяченого життя, свідчитиме про це. Кульмінаційним моментом паломництва будуть зустрічі з Наступником святого Петра: у суботу, 6 липня, ввечері, в залі ім. Павла VI у Ватикані, та під час Євхаристійного богослуження в базиліці Святого Петра у неділю, 7 липня, вранці.

Серед інших подій – проща до гробу святого Петра в четвер, 4 липня, під час якої кардинал Анджело Комастрі, Архипресвітер базиліки святого Петра, виголосить конференцію для призадуми. Наступного дня вранці у різних храмах Вічного Міста будуть виголошені катехизи різними мовами, а після обіду заплановано відвідини святинь, де спочивають мощі святих, пов’язаних з Римом, та святкова зустріч на Капітолійській площі. У суботу, 6 липня, вранці, в Папському Латеранському Університеті відбудеться формаційний захід, натомість, ввечері, після зустрічі зі Святішим Отцем – Марійський процесійний похід у ватиканських садах під проводом кардинала Жоао Браз де-Авіза, Префекта Конгрегації Інститутів Богопосвяченого Життя.

Архиєпископ Фізікелла також звернув увагу на те, що проща осіб, які ступили на шлях життя, посвяченого Богові, відбувається напередодні Всесвітнього Дня Молоді у Ріо-де-Жанейро, під час якого, без сумніву, також звучатиме «тема покликання до священичого та богопосвяченого життя». «Сподіваємося, що досвід днів, насичених молитвою, призадумою та дружбою, піснями і радістю, зможе пробудити в усіх, починаючи від учасників, справжнє відчуття активної та плідної участі в житті Церкви», – зазначив Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va