Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації про заключні події Року віри
  • Втр, 19/11/2013 - 10:40

Великий вияв життєвості та динамізму віруючих. Так архиєпископ Ріно Сальваторе Фізікелла, Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації підсумував Рік віри під час прес-конференції, присвяченій заключними подіям цього року. Зустрічаючись 18 липня 2013 р. із журналістами в залі ім. Івана Павла ІІ у Ватиканському прес-центрі, він повідомив журналістам, що наступної неділі Папа Франциск вручить представникам різних континентів Апостольське напоумлення "Evangelii gaudium" (Радість Євангелія) за підсумками Синоду Єпископів 2012 року про нову євангелізацію.

Архиєпископ Фізікелла розповів, що протягом Року віри понад вісім з половиною мільйонів вірних здійснили прощу до гробу святого Петра, між якими були представники народів з кожної частини світу. «Часто, маючи звичку підкреслювати фактори кризи, – зауважив він, – ми забуваємо поглянути також на численні позитивні знаки надії, які насправді присутні у Церкві». Серед них ієрарх назвав відважне свідчення християнських меншин у контексті переслідувань. Іншим таким знаком була одночасна всесвітня година Євхаристійної адорації. «В ці хвилини Христос справді був серцем світу», – наголосив Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації.

На завершення Року віри у Ватикані відбудуться ще три події. Перша з них – це відзначення Дня контемплятивних богопосвячених осіб, який відзначається у свято Входу в храм Пресвятої Богородиці, який за новим стилем припадає 21 листопада. Цього дня Святіший Отець відвідає монастир контемплятивних Сестер Камедулок на римському пагорбі Авентині.

У суботу, 23 листопада, буде проведено День катехуменів, тобто дорослих, які готуються до прийняття Святих Тайн христянського втаємничення. Папа зустрінеться з п’ятьма сотнями катехуменів із майже 50-ти країн світу.

Врешті, у неділю, 24 листопада, коли Церква латинського обряду відзначатиме свято Христа Царя, на площі Святого Петра відбудеться Євхаристійне богослуження з нагоди закриття Року віри. Головними моментами будуть перше в історії виставлення реліквіярія з мощами святого апостола Петра та вручення Апостольського напоумлення «Evangelii gaudium», офіційне представлення якого відбудеться у вівторок, 26 листопада.

Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації пояснив, що коли укладалася програма, то було заплановано, що того дня буде вручена чергова енцикліка Венедикта XVI. Але у лютому-березні відбулася зміна понтифікату, а свою енцикліку Lumen Fidei Папа Франциск проголосив влітку. «Отож, – підсумував архиєпископ Фізікелла, – Рік віри завершується Апостольським напоумлення, але його місія продовжується в ділі євангелізації».

Третім аспектом завершальної Святої Меси буде акт солідарності з населенням Філіппін, що постраждало від руйнівного землетрусу. Буде проведено збірку, як «знак конкретного та солідарного співчуття з тими, хто розділяє ту саму віру і переживає крайню нужду».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va