Президент Папської Ради в справах сім’ї відвідає Сирію
  • Суб, 14/11/2015 - 01:46

Від 14 до 15 листопада 2015 р. триватиме візит до Сирії Президента Папської Ради в справах сім’ї архиєпископа Вінченцо Пальї, який зустрінеться з Блаженнішим Григорієм ІІІ, Патріархом Антіохійським Главою Мелхітської Греко-Католицької Церкви, з єпископами, які служать у Дамаску та з родинами, які постраждали внаслідок війни. Заплановані також відвідини деяких лікарень й осередків надання допомоги населенню.

Під час Євхаристійного богослуження в мелхітському катедральному соборі, архиєпископ Палья передасть вірним арабський переклад Євангелії від Луки, який Святіший Отець Франциск подарував родинам світу під час закриття Всесвітньої зустрічі сімей у Філадельфії. Це буде також нагодою передати перші плоди збірки, яка була започаткована під час зустрічі родин з усього світу з метою допомогти сирійським сім’ям покрити видатки на опалення під час зими.

«Веземо сирійським родинам гроші, щоб зігріти тіло, та Євангеліє, щоб зігріти серце, тому що те й інше потрібне для того, щоб пережити як зимову погоду, так і політичну й гуманітарну зиму, яка викликає більшу стурбованість», – зазначив перед початком подорожі Президент Папської Ради в справах сім’ї.