Президент Польщі подякував вірянам за молитву за Україну та підтримку українців
  • Втр, 12/07/2022 - 15:19

Президент Польщі Анджей Дуда на Ясній Горі у Ченстохові подякував вірянам за підтримку українців та молитву за мир в Україні.

Про це пише Dailylviv.com посилаючись на Українську службу Польського радіо

Президент Польщі Анджей Дуда відвідав щорічну родинну прощу Радіо Марія на Ясній Ґурі у Ченстохові. Він подякував вірянам і слухачам радіо за молитву за Україну та підтримку українців. 

У Ченстохові Анджей Дуда сказав, що молитва будує спільноту і приносить полегшення.

"Коли триває російська агресія на Україну, дякую вам за щоденну підтримку наших сусідів, дякую вам за молитву не лише за нашу вітчизну, але й за молитву за Україну і за український народ. З яким, як ви знаєте, різне було у нас в історії. Але молитва є тим, що будує громаду, і тим, що несе примирення", - сказав Анджей Дуда.

Також президент наголосив, що держава – це сильні її громадяни, а основною і найважливішою частиною їхнього співіснування та життя є сім’я та християнські цінності. 

"Зараз важкі часи. Навали бувають різними. І мілітарні, і медіальні, і ідеологічні. Ми щодня маємо із тим справу. Але саме завдяки тому, що як народ ми спільно сповідуємо християнські цінності, ми існуємо понад 1050 років, розуміємо, скільки ті цінності важать, і якою великою є їхня сила. Тому нашим великим завданням, яке так добре реалізує ваша спільнота, є охорона тих цінностей. Дякую, що ви це робите", - підкреслив Анджей Дуда. 

Цього року учасники прощі прибули до Ясної Ґури під гаслом «Послані з Марією в мирі». Щороку родинна проща Радіо Марія є однією із найбільших прощ у Ченстохові. Участь у ній беруть десятки тисяч вірян.