Президент США Дональд Трамп підписав виконавчий указ про релігійні свободи
  • Чтв, 11/05/2017 - 17:38

Документ, зокрема, передбачає дозвіл релігійним організаціям підтримувати політичних кандидатів і займатися іншими видами діяльності, так чи інакше пов'язаними з політикою. Його противники в зв'язку з цим називають документ «суперечливим».

Тим часом, Трамп, виступаючи на церемонії в Білому домі, підкреслив, що «даний указ захистить свободу релігії і слова в США». За його словами, «він не дозволить податковому відомству переслідувати релігійні організації за політичні виступи».

«При моїй адміністрації свобода слова більше не буде зупинятися на сходах соборів, синагог та інших релігійних будівель. Уряд більше ніколи не буде переслідувати релігійні структури за вираз їхніх поглядів», - сказав Трамп.

Він також підкреслив, що «США ніколи не будуть займатися релігійною дискримінацією». «Ми ніколи не дозволимо, щоб віруючі піддавалися насильству або переслідуванням», - сказав президент.

При цьому Трамп підкреслив, що «ми захищаємо релігійну свободу для всіх».

Підписаний Трампом указ скасовує дію так званої «поправки Джонсона". Вона була внесена в 1954 році сенатором Ліндоном Джонсоном, який пізніше став президентом США. У ній говориться, що церкви та інші релігійні структури будуть позбавлені податкових пільг в разі виступу за або проти тих чи інших політиків.