Президент Зеленський відреагував на вимоги запровадження гомосексуальних «шлюбів»
  • Срд, 03/08/2022 - 12:20

На сайті президента України з’явилася офіційна відповідь Володимира Зеленського на петицію про запровадження «шлюбів» між особами однієї статі.

Зеленський заперечив можливість упродовж найближчого часу запровадити такі псевдошлюби. Одначе і сама його риторика, і конкретні обіцянки свідчать про те, що теперішній президент готовий прислухатися до вимог лобістів ЛГБТ, пише Політична теологія.

Пояснюючи неможливість запровадження «гомошлюбів», автор відповіді наголосив, що ці шлюби наразі принципово неможливі з огляду на норми української конституції. «За Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка (стаття 51). В умовах воєнного або надзвичайного стану Конституція України не може бути змінена (стаття 157 Конституції України)», – ідеться у відповіді.

«Водночас Уряд напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства у рамках роботи з утвердження та забезпечення прав і свобод людини, – йдеться у тексті далі. – Відповідно до статті 116 Конституції України Кабінет Міністрів України вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина. Ураховуючи зазначене, я звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання та поінформувати про відповідні результати».

Варто зауважити, що спроби запровадити «цивільні партнерства» здійснювалися на рівні уряду ще за часів президентства Петра Порошенка (цим курсом у першу чергу відзначилося прем’єрство Арсенія Яценюка). Проте системний спротив не дозволив уряду втілити відповідні плани.

Нагадаємо, безпосередньо перед повномасштабним російським вторгненням Верховна Рада замість зосередження на безпекових питаннях займалася розглядом пакету ЛГБТ-законопроектів.