При парохії УГКЦ в Ганновері відбувся перший християнсько-музичний табір для дітей
  • Суб, 18/08/2018 - 11:04

Перший в західній Європі християнсько -  музичний табір для дітей та створення першої дитячої капели бандуристів при парохії УГКЦ в Ганновері у Німеччині.

З благословення  преосвященного Владики Петра Крика, екзарха Апостольської Екзархії для українців в Німеччині та Скандинавії, у місті Вольфсбург (Німеччина) відбувся перший в Європі християнсько - музичний табір для дітей. Цей табір був організований завдяки співпраці сім'ї музикантів  пана Романа Антонюка та його дружини Христини із деканом УГКЦ о. Романом Максимців із Ганновера. Впродовж тижня діти, які вперше зустрілися із бандурою, навчилися грати на цьому чудовому інструменті. День у таборі був гармонійно поєднаний з молитвою, навчанням гри на бандурі,  співом, участю у Божественній Літургії та активним відпочинком. Діти відвідали зоопарк і чудово провели час у спеціальному комплексі “Autostadt” (Містечко автомобілів концерну Фольксвагена), де побачили музей із історією розвитку автомобіля та гарні дитячі майданчики.

Під час святкування храмового празника в храмі св. Володимира Великого учасники табору мали нагоду продемонструвати всім присутнім здобуті навики гри на бандурі, і поділитися незабутніми враженнями таборового життя.

Надзвичайно швидкі успіхи в навчанні гри на бандурі у дітей та щире зацікавлення спричинилися до заснування першої у західній Європі дитячої капели бандуристів з осередком в Ганновері при парохії УГКЦ.

Організатори висловлюють щиру подяку за фінансову підтримку цього табору Преосвященному Владиці Борису Гудзяку,  єпарху Єпархії Святого Володимира Великого у Франції.

повідомив о.Роман Максимців