При українській парафії в Будапешті створили центр підтримки сім’ї
  • Срд, 27/09/2017 - 12:38

У неділю, 24 вересня, в Будапешті відбулась перша зустріч для української громади, організована новоствореним центром підтримки сім’їпри греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті. «Як виховати щасливу дитину» - такою була тема зустрічі.

Дружина священика, голова парафіяльного центру Оксана Габорій на початку зустрічівідзначила важливість цієї теми для українських сімей. Аголовним доповідачем була Мар’яна Бісик, сімейний психолог, психотерапевт-інтер, викладач біоетики.

На тренінгу обговорювалися такі теми: як не допустися помилок у вихованні, як справитися з труднощами, якщо ваша дитина замикається в собі, просиджує години біля комп'ютера чи має проблемну поведінку. Після зустрічі всі присутні мали можливість отримати індивідуальну консультацію.

Душпастир для українців греко-католиків Угорщини о. Дам’ян Габорій відзначив, що завдання парафіяльного  центру підтримки сім’ї це: формувати культуру відповідального батьківства, надавати консультаційну допомогу потребуючим сім’ям, навчати природних методів розпізнавання плідності, допомагати подружнім парам у різних життєвих складних обставинах,батькам надати відповідну підтримкуу вихованні дітей, організовувати тематичні лекції, тренінги і семінари.