Причастя лютеран у базиліці св. Петра в Римі – помилка священика
  • Суб, 30/01/2016 - 13:06

В часі побуту  делегації Фінської лютеранської церкви в Римі 18.01.2016р. з нагоди Світового тижня молитви за єдність християн стався інцидент, який отримав доволі широкий розголос у світових ЗМІ – члени лютеранської делегації в часі Меси в базиліці св. Петра в Римі отримали Причастя. Як виявилось, причастя лютеран було помилкою священика, який уділяв присутнім вірним св. Причастя. Повідомляє хорватський католицький портал «Batno.net».

В часі Меси делегація фінських лютеран підійшли до священика, який уділяв св. Причастя, тримаючи праву руку на лівому рамені, що у фінських лютеран прийнято, як знак того, що приступаючи не може отримати Причастя, а просить благословення. Священик не зрозумівши цього жесту, наполіг на тому, щоб фінськи делегати приступили до Причастя.

Це викликало неоднозначні реакції у ЗМІ, які прокоментували цей випадок, що мовляв Папа запричащав лютеран. Ще 20 січня 2016 року Католицький інформаційний центр у Фінляндії був уповноважений роз’яснити, що йдеться про прикре непорозуміння і помилку священика, а не Папське розпорядження. Проте, ЗМІ цього «непомітили».

Також не слід забувати, що 11.січня цього року, в часі відвідин лютеранської спільноти Риму, Святіший  Отець Франциск, ясно заявив, що лютерани не можуть приступати до Причастя в католицьких церквах.