Прикарпатським сиротам допомагають знайти першу роботу
  • Срд, 04/10/2017 - 18:58

Сьогодні, 3 жовтня відбулася конференція щодо сприяння працевлаштуванню випускників ПТНЗ з соціально вразливих категорій.

На конференції підбили підсумки реалізації проекту Карітасу "Шанси для освіти і праці для молоді". Йдеться про сприяння працевлаштуванню дітей-сиріт, позбавлених батьківстького піклування, з багатодітних і малозабезпечених сімей. 

Зокрема, за словами голови БФ Карітас Івано-Франківськ о. Володимира Чорнія, проект реалізувався за кошти мерії Відня.

"Ми готували молодь, яка закінчуює ПТУ і шукає працю, щоб вони могли реалізувати себе і знайти цю працю. Надавали їм різні консультації, як себе поводити на співбесідах, що підприємці хочуть бачити у своїх працівниках, які права має працівник. Адже перше робоче місце для таких дітей є дуже важливим. Це їх майбутнє. Ми постаралися знайти можливість допомогти цим дітям знайти роботу і супроводжуємо їх далі", - каже священик. 

Допомагаютьь в реалізації проекту Департамент освіти ОДА та обласний центр зайнятості. Вони проводять тренінги для молоді, як поводитись на співбесідах, що говорити роботодавцю та інші.

На конференцію запросили роботодавців та молодих людей, які працевлаштувались завдяки проекту.

"Мене покликала директор і сказала, що прийшли з Карітасу. Я не знав хто вони, але вирішив послухати. Вони пояснили, що допомагають таким дітям-сиротам, як я і покликали на тренг. там розповіли, як поводитись на співбесіді, що для мене було дуже важливо. Потім мене запросили на зустріч з роботодавцями. Я подивився на роботодавців і обрав одного, який видався мені доброю людиною. Після отримання диплому він мене взяв на робту оператором комп'ютерного набору",- розповідає випускник ПТУ №23 Владислав Кубияк.