Принц Чарльз: Переслідування християн ігнорують
  • Птн, 23/12/2016 - 11:19

Принц Уельський вважає, що релігійна свобода може бути питанням життя і смерті, а шкалі антихристиянських переслідувань мало хто надає увагу.

У своєму відеозверненні, принц Чарльз розповів, що мав зустріч із священиком-єзуїтом з Сирії, котрий розповів йому про долю тих християн, які були змушені залишитись там. Переслідування, особливо з боку ІДІС, змусило багатьох християн Близького Сходу покинути їхні домівки. Населення християн в Іраку зменшилось від 1,4 млн. до 250 тисяч.

Принц зазначив, що релігійна свобода є надважливою проблемою в усьому світі. «Для багатьох людей питання релігійної свободи є вибором між життям і смертю. Шкалі релігійного переслідування в усьому світі не надається достатньої уваги, і вона також не обмежується до християн у кризових регіонах Близького Сходу».

«Відповідно до нещодавніх звітів, відбуваються напади на езідів, юдеїв, ахмаді, багаї та багато інших меншин, у дуже жорстоких формах, намагаючись викорінити усілякі форми релігійного різноманіття», – говорив принц. За його словами, широко поширене насильство і нетерпимість «йдуть відлунням темних днів 1930-их».

Як повідомляє Catholic Herald, вже раніше принц Чарльз попереджав про те, що християни на Близькому Сході «є під загрозою як ніколи раніше». У своїй розмові він також згадав про те, що Пресвяте Сімейство було також змушене втікати для того, щоб уникнути переслідування.

Принц додав, що планує змінити монарший титул на «Захисник віри», як товариський жест до нехристиянських релігій. Титул «Захисник віри» був вперше наданий Генріху VIII Папою після того, як Генріх захищав вчення Католицької Церкви.