Принц Чарльз: я був глибоко вражений свідченням монахині, котра допомагала християнам втікати від ІДІЛ
  • Пон, 10/12/2018 - 19:20

Принц Уельський Чарльз розповів, що був глибоко зворушений свідченням іракської монахині, котра втекла від бойовиків ІДІЛ, однак повернулась до Ніневійської рівнини, щоб допомогти відновити там християнську присутність.

Принц Чарльз назвав наполегливість сестри Луми Худхер із Згромадження сестер-домініканок св. Катерини Сієнської та інших іракських біженців свідченням «надзвичайної сили віри».

Як інформує Catholic Herald, принц промовляв у Вестмінстерському абатстві на екуменічному богослужінні, на якому зібрались понад тисячу осіб, щоб «відзначити внесок християн на Близькому Сході», і розповів, що «з великою радістю» зустрівся із сестрою Лумою в жовтні у Лондоні. Він розповів зібраним, що коли в 2014 році екстремісти увійшли в християнське місто Каракош, сестра Лума «сіла за кермо мінібуса, наповненого християнами і вирушила в довгу та небезпечну дорогу в пошуках безпеки».

Вони, як і 100 тисяч інших християн, були змушені покинути свої домівки і церкви того року, стаючи вимушеними переселенцями.

«Сестра розповіла мені про своє повернення туди через три роки разом з іншими монахинями, а також про той розпач, з яким вони зустрілись там», - розповідав наступник британського престолу. – «Але, як і багато інших, вони тримаються віри в Бога, і вже сьогодні ми бачимо хвилю повернення – майже половина з тих, хто був переселенцем, повернулись відбудовувати свої домівки і спільноти».

За його словами, повернення християн до Іраку є «найпрекраснішим свідченням наполегливості людства, надзвичайної сили віри, щоб протистояти навіть найжорстокішим намаганням знищити її».

Зустрівши сестру Луму, принц Чарльз був «глибоко упокорений і зворушений надзвичайною ласкою і здатністю прощати в людей, котрі стільки всього витерпіли».

«Це акт великої відваги, відмови піддатися гріху», - продовжив він, - «і переконання в тому, що любов переможе ненависть».