Принесу вам Ісусову ласку. Папа зателефонував до малих пацієнтів
  • Птн, 26/05/2017 - 13:44

У суботу, 27 травня 2017 р., Папа Франциск здійснить візит до міста Ґенуї на північному заході Італії, в рамках якого передбачена зустріч з хворими дітьми та їхніми родичами в педіатричній лікарні «Giannina Gaslini». Але перед своїм прибуттям Святіший Отець вирішив зробити приємну несподіванку малим пацієнтам і ввечері, 24 травня, зателефонував до них. Він промовляв до дітей у прямому ефірі парафіяльної радіостанції, яка кожної середи присвячує свій ефір педіатричній лікарні.

«Дорогі діти, що перебуваєте в генуезькій лікарні ім. Ґалсіні, щиро вітаю вас в очікуванні нашої зустрічі, що відбудеться d суботу. Я хочу сказати вам, що з радістю чекаю на зустріч з вами та вашими батьками. Прийду, аби побути трохи поруч з вами, вислухати вас і принести Ісусову ніжність. Він завжди близький з нами, особливо тоді, коли переживаємо труднощі й перебуваємо в потребі. Він завжди дає нам довіру та надію. Вже відтепер молюся за вас, а ви, будь ласка, моліться за мене. Дякую. До суботи!» – сказав Папа.

Після привітання Святіший Отець проказав з дітьми молитву до Пресвятої Богородиці та поблагословив маленьких пацієнтів та їхніх родичів.

В інтерв’ю для Радіо Ватикану капуцин о. Алдо Капоне, капелан лікарні, зазначив, що візит Папи є свідченням уваги, яку він та Церква приділяють світові страждань. «Також і невіруючі розуміють, що це дуже благодатний момент, хвилини братерства й уваги до людини. Папа приходить до всіх», – зазначив священник, розповівши, що в лікарні перебувають пацієнти із 90 країн світу, приналежні до різних віровизнань. Але всі відчувають і переживають ці хвилини, як момент братерства і солідарності.

«Як ви готувалися до цієї зустрічі?» – запитав журналіст, на що о. Альдо відповів: «Ми провели сорокагодинну безперервну адорацію, що тривала вдень і вночі, в наміренні підтримати це апостольське служіння Папи».