Притча про сівача
  • Втр, 14/02/2017 - 15:44

Коли читаємо Євангеліє, зауважуємо, що Ісус, навчаючи, говорив про речі з якими його слухачі стикалися кожного дня. Але те, що було звичним, буденним для мешканців тогочасної Палестини, для жителів постмодерного урбаністичного суспільства, інколи, є китайською грамотою. Нижче поданий текст, така собі жартівлива спроба перекладу однієї з найвідоміших притч Христових на сучасну мову.

Місцеве радіо, створило програму про молодого і талановитого художника, пропонуючи своїм слухачам популяризувати його талант. Один водій, що слухав інтерв'ю в дорозі, не довго думаючи, під’їхав  на своєму авто до помешкання цього художника і попросив намалювати картину прямо на його автомобілі. Багато часу для тієї праці не мав, квапився, тож попросив художника надто не заморочуватися і намалювати так як є: хай люди бачать. Картина вийшла досить проста, але разом і з тим гарна. Чимало людей по всьому місту з захопленням дивилися і хвалили талант майстра, та через день-два настала відлига і вся картина, вся та праця зникла під шаром бруду, А потім водій змив усе цілковито.

Наступним клієнтом художника теж був водій,  один із тих, що бачив працю майстра на попередньому автомобілі. Щоправда, цей виявився більш готовим до задуму. Привіз з собою фарби, залишив авто на кілька днів і результат тієї праці, протягом довгого часу, захоплював кожного майстерністю художника.

Але як відомо, нічого вічного в цьому світі немає, тим більше коли мова йде про авто. Проходив час і його власник вже був не настільки обережний як і з картиною, так і з самою машиною. Тоді добре не помив, десь колись дряпнув, а потім взагалі вдарив, розбив і через пару років автомобіль разом з колишнім прекрасним малюнком лежав на звалищі.

Та знайшовся ще один шанувальник таланту художника. Він збудував велику каплицю і запросив майстра її розмалювати. Праця йшла набагато повільніше, довше як всі ті попередні одноденні малюнки, але коли робота завершилися, жителі цілого міста зійшлися щоби радіти разом з художником і господарем того дому. І ще багато наступних поколінь, мільйони людей, приходили та приїздили з цілого світу щоби засвідчити повагу до таланта великого маестро.