Притягувати «Planned Parenthood» до відповідальності потрібно не за продаж, а за розчленованих немовлят
  • Срд, 16/09/2015 - 01:38

Завжди є ризик у підході, який "Центр за медичний прогрес"(американська анти-абортна організація, далі ЦМП) вибрав для того, щоб притиснути до стіни організацію "Planned Parenthood"(одна з найбільших американських мереж, яка серед іншого надає послуги абортів). Щоб довести свою правоту, вони використовували приховану відеозйомку, на якій показано як "Planned Parenthood" порушує закон, нелегально отримуючи прибуток від продажу "абортативного матеріалу". Ризик в тому, що, наголошуючи на питанні законності дій "Planned Parenthood", може бути відвернена увага від більш актуального питання: чи взагалі те, що робить "Planned Parenthood" є допустимим.

Я чудово розумію, чому ЦМП вибрав такий підхід, і я знаю, що це, мабуть, найкращий варіант. Закон (теоритично) є чорно-білий, і якщо ви можете зловити "Planned Parenthood" на нахабному порушені закону, наслідки (теоритично) також будуть чорно-білими. Крім того, майже всі інстинктивно ненавидять злочинця. Навіть багато тих, хто виступає "за вибір" (право жінки на аборт), хто б не мав в іншому випадку ніяких докорів сумління щодо прибирання тканини плоду для досліджень, не можуть відкинути чіткі докази, що"Planned Parenthood" незаконно переступив межу і ставить жінок в небезпечну ситуацію робити так само.

І все ж, знову, зосередивши увагу на правовому питанні, завжди є ризик, що потужному лоббі "Planned Parenthood" може бути дано шпаринку, необхідну для того, щоб відвернути увагу громадськості від тієї частини відео ЦМП, що дійсно має значення - шокуючі зображення людських істот, розірваних на шматки, як фон для вишуканої дискусій з приводу їх якості та цін на "зразки", або холодні клінічні розмови, які видають як гостре усвідомлення людяності ще не народженої дитини, так і черству байдужість до значення цієї людяності.

Для громадськості "за вибір", що неодноразово повторяла, практично як мантру, що абортована дитина - просто "клубок тканин," вигляд одного тільки епізоду з відео, де пінцетом з лотка, наповненого чимось супоподібним, виловлюють частини тіла розчленованого 20-тижневого абортованого плоду і піднімають прекрасно сформовані розчленовані руку чи ногу, безсумнівно, викличе гострий дискомфорт - примушуючи глядача зробити моральний вибір з важкими реальними наслідками.

Замість цього ми отримали в засобах масової інформації  нескінченні і нескінченно засмучуючі вправи в семантиці: заумні дебати про точне тлумачення та застосування різних федеральних законів, звіти похвилинного аналізу багатогодинного відеоматеріалу і сумніви в точності тієї чи іншої цитати або заяви, що стверджують, що відео було (так ніби там могло б бути що-небудь ще) "в значній мірі відредаговані", і тонко завуальовані натяки на садистські нахили активістів за життя, які зняли відео.

Все це, звичайно, абсолютно не стосується справи.

Навіть "Planned Parenthood" не заперечує існування розчленованих немовлят. Ніхто не заперечує це. Вони просто заперечують, що вони отримують прибуток від продажу розчленованих немовлят. Розчленовані немовлята є тим, з чим всі згодні. Вони там є, це ясно як день.

Мені наплювати чи продаж розчленованих немовлят законний чи ні. Я дбаю про те, щоб дітей не вбивали і не розчленувавали взагалі.

Це абсолютно вірно, звичайно. "Planned Parenthood", StemExpress, ЗМІ: жоден з них не стверджує, що розчленовані кінцівки в цих відео не є реальними ... тому що вони знають, що вони реальні. Вони можуть повторювати "сильно відредаговані" до посиніння, однак вони не можуть змінити, що це - ноги, руки, пальці, серце, печінка, кишечник, і голова. Девід Далейден (David Daleiden) з ЦМП не чарівник відеообробки. Він не може за бажанням створити на швидку руку криваві кінцівки. Ніхто не збирається навіть стверджувати, що він це робить. Найкраще, що вони можуть зробити, це переконатися, що ніхто не говорить про ті закривавлені кінцівки.

І, по великому рахунку, вони успішні в цьому. Вони роблять все для того, щоб ми обговорювали чи цитати вирвані з контексту, чи ціни "Planned Parenthood" для різних "зразків" відповідають духу федерального закону, що забороняє торгівлю ембріональною тканиною, про те, чи велика частина відео була відредагована, або чи активістам "за життя", які створили відео, можна довіряти.

Але врешті-решт, Девід Далейден та інші активісти "за життя", які створили відео можуть бути такі нечесні і скажені, як про них говорить піар "Planned Parenthood", що відео самі по собі можуть бути так сильно відредаговані, як стверджує дослідницька контора, найнята "Planned Parenthood", і закон може дозволяти практики "Planned Parenthood", як наголошують їхні правозахисники. Але, безумовно, так не є. Навіть якби вони були такими, це усе мало б небагато значення, бо незаперечною істиною залишилося б те, що "Planned Parenthood" відриває частини від тіла повністю сформованої людської істоти, водночас брехливо заявляючи, що абортують лише «краплини тканин».

Це могло б бути законним, однак так не має бути.

У всякому випадку, якщо "Planned Parenthood" порушує закон, як на то виглядає, зробімо все для того, щоб вони самі платили за свої злочини. І не даймо відволікти нашу увагу. Якщо "Planned Parenthood" притягнуть до відповідальності за незаконне отримання прибутку від продажу тканин абортованих дітей, то цього замало. Бо якщо у світі є справедливість, то "Planned Parenthood" слід притягнути до відповідальності за масове вбивство шляхом масового шахрайства.

"Planned Parenthood" хоче, щоб ми говорили про все, що завгодно, окрім тих рук і ніг, відірваних від тіл абортованих близнюків, окрім абортованих дітей, в яких б’ється серце в той час, коли їх мозок видаляють, окрім «цілком неушкоджених» тіл, які можуть налякати працівників технічних лабораторій, коли останні відкриють коробку і буквально стикнуться обличчя-в-обличчя з реальністю того чим – чи швидше «ким» - є предмет їх дослідження. Не граймо в їх гру.