Привітальне слово єпископа Мар’яна Роєка, представника Єпископської Конференції Римо-Католицької Церкви в Польщі, на Синоді Єпископів УГКЦ
  • Чтв, 18/09/2014 - 21:59

Від імені польських єпископів, як делегат Конференції Єпископату Польщі, прагну передати сердечні вітання всім владикам Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, зокрема Верховному Архиєпископові Блаженнішому Святославу.

Висловлюю пошанування всім тут присутнім, відповідно до ваших звань і посад. Усвідомлюючи тягар драматичних подій, пов’язаних із посяганням на територіальну цілісність України, прагну ще раз від імені єпископів Римо-Католицької Церкви переказати вам не лише слова солідарності, а передовсім запевнення в братерській молитві за весь український народ.

З висловами духовної єдності звертаємося за вашим посередництвом до всіх пастирів і вірних Церков та християнських спільнот, які діють на території України. Сподіваємося, що молитва, яка безнастанно приноситься до Божого Престолу, посприяє зменшенню напруги й тривоги, а також у контексті зазнаної кривди й несправедливості зміцнить і об’єднає вас у спільних діях. 

Як було зауважено у спільному Зверненні Предстоятелів Римо-Католицької та Греко-Католицької Церков до народів України і Польщі, «ненависть і насильство – це завжди вияв деградації людини та народу. Натомість пробачення, братерство, співчуття, допомога і любов стають гідним і довготривалим фундаментом культури людського співжиття».

Надалі будемо підтримувати Україну молитвою і добрими ділами у ваших змаганнях за свободу й територіальну цілісність.

Бажаємо, щоб наради Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви принесли бажані духовні та дочасні плоди. Усім передаємо Боже благословення і побажання зростання Христової Церкви греко-католиків в Україні. Не бійтеся! Христос переміг світ! Майте відвагу перед людьми, проповідуючи їм спасенне Євангеліє Христове! Від імені польських єпископів бажаю вам усілякого добра!

Слава Ісусу Христу!