Привітання військового єпископа Михаїла (Колтуна) з нагоди Покрови Матері Божої та Дня захисника України
  • Срд, 14/10/2015 - 14:59

Дорогі наші воїни – захисники миру! У цей день, коли Вселенська Церква віддає честь Пресвятій Богородиці з нагоди свята Покрову – материнського заступництва нашої Небесної Неньки над усім людством, Господь робить особливий дарунок для цілого українського народу, а найперше – для нашого воїнства.

 Ще у козацьку добу ваші попередники впевнено віддавали своє життя та служіння під покров Богогородиці, яка завжди по-материнськи заступалася за них, зберігаючи їхні душі і тіла від усього лихого. Згодом воїни Української Повстанської Армії ввіряли себе в руки Божої Матері, яка покривала їх своїм небесним омофором у служінні миру, свободі та становленню самобутності українського народу.

Сьогодні ви є гідними послідовниками своїх попередників – захисників миру та свободи. Цю гідність ви засвідчуєте своїм життям, своїм служіннями, своїми вчинками у місцях, які стають непрохідними блокпостами для неправди, ненависті, рабства і смерті. Ваші відданість українському народу та героїзм, нераз окроплені кров’ю вашої жертвенності, є свідченням любові до України кожного із вас. Ви є гідними і взірцевими Захисниками своєї Вітчизни!

У цей святочний день щиросердечно вітаю вас, воїни-захисники України! Єднаюся з усією спільнотою Української Греко-Католицької Церкви у молитві за вас, просячи у Господа Бога міцного здоров’я, незламності духа, непохитності віри у Творця та остаточну перемогу Любові. Миру вам та вашим родинам. Нехай Пречиста Діва завжди береже та заступається за вас, а благодать Господа нашого Ісуса Христа, і любов Бога Отця, і причастя Святого Духа нехай будуть з усіма вами!

Єпископ Михаїл Колтун,
Керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України