Привітання Владики Йосифа Міляна з нагоди 1030-річчя хрещення Русі-України
  • Суб, 28/07/2018 - 11:57

“«Навчайте всі народи христячи їх в ім’я Отця і Сина і Свято Духа», – сказав Господь Своїм Апостолам. Цей заповіт здійснився на нашій землі. Здійснився він через волю і дію Рівноапостольної Княгині Ольги та Рівноапостольного Князя Володимира Великого – Хрестителя Руси-України”. Про це  у своєму привітанні з нагоди 1030-річчя хрещення Русі-України говорив Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Зокрема у своєму привітанні Владика зауважив, що цей Ювілей має бути запорукою того, щоб  робити аналіз наскільки ми є християни: Думаю, що сьогодні ми не маємо нагоди, щоб показати світу, що ми є добрі християни. Нам потрібно дуже переборювати себе у собі. Нам потрібно дуже працювати для того, щоб наші життєві кроки християнства на дорогах України були правдиво Божими», – наголосив Архиєрей.

Владик у слові зазначив: «Нам потрібно ще дуже багато науки для усвідомлення свого християнства. Щоби викорінити між нами ворожість, нелюбов, заздрість – те, що відтягає нас усіх від Бога. Нехай цей ювілей, який святкуємо, дасть нам нагоду до нового старту бути кращими людьми, бути кращими християнами. Бо неможливо бути доброю дитиною Божою і добрим християнином, не будучи доброю людиною. Тому з усього серця прошу Божого благословення на ввесь український народ, на кожного християнина, на кожну людину у нашій Українській Державі», – побажав Єпископ

Прес-служба Київської архиєпархії