Призначення на XVI Звичайну Асамблею Синоду Єпископів
  • Суб, 22/11/2014 - 13:26

У п’ятницю, 21 листопада 2014 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск здійснив ряд призначень з огляду на заплановану на жовтень наступного року XVI Звичайну Асамблею Синоду Єпископів на тему «Покликання та місія сім’ї у Церкві та сучасному світі».

Так, делегованими президентами для цієї Асамблеї, яка відбуватиметься у Ватикані від 4 до 25 жовтня 2015 р.,призначено кардиналів Андре Вен-Труа, Архиєпископа Парижу, Луїса Антоніо Таґле, Архиєпископа Маніли (Філіппіни), Раймундо Дамашено Ассіса, Архиєпископа Апаресіди (Бразилія), та Вілфріда Фокс Нап’єра, Архиєпископа Дурбану (ПАР).

Головним доповідачем Святіший Отець призначив Будапештського архиєпископа кардинала Петера Ердьо (Угорщина), а спеціальним секретарем – архиєпископа Бруно Форте (Італія).

Пригадаємо, що Синод очолює сам Святіший Отець, а тому саме йому належить право головувати під час пленарних засідань. Однак, він може призначити так званого делегованого президента, який від його імені головуватиме під час засідань. Якщо таких делегатів призначено кілька, то вони здійснюють це завдання почергово.