Призначено нового Головного Церемоніймейстера Папських богослужінь
  • Пон, 11/10/2021 - 19:26
Монсеньйора Ґвідо Маріні, призначеного Єпископом Тортони, замінить співробітник Бюро Папських літургійних богослужінь, який також відповідатиме за Папську Сикстинську капелу.

У понеділок, 11 жовтня 2021 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Церемоніймейстером Папських літургійних відправ і Керівником Папської музичної капели монсеньйора Дієґо Джованні Равеллі, дотеперішнього голову адміністрації Апостольської елемозінерії та Папського церемоніймейстера.

Монсеньйор Равеллі народився 1 листопада 1965 року в Лаццате на півночі Італії. Став священиком у 1991 році в Товаристві Священиків Ісуса Розп’ятого, а згодом приписався до клиру дієцезії Веллетрі-Сеньї. В 2010 році захистив докторат з літургіки в Інституті літургії при Папському Університеті Святого Ансельма в Римі. Від 1998 року працював у Апостольській елемозінерії, де 2013 року став головою адміністрації. Після періоду співпраці з Бюро Папських літургійних відправ як асистент церемоніймейстера, в 2006 році був призначений Папським церемоніймейстером.

 

Нагадаємо, що дотеперішнього Головного Церемоніймейстера монсеньйора Ґвідо Маріні Папа Франциск наприкінці серпня цього року призначив єпископом італійської дієцезії Тортони. Він очолював Бюро Папських літургійних богослужінь від 2007 року, призначений Папою Бенедиктом XVI і підтверджений 2013 року Папою Франциском.