Призначено референта з питань екології у Стрийській єпархії УГКЦ
  • Птн, 08/02/2013 - 00:00

Вчора, 7-го лютого 2013 року Божого, преосвященний владика Тарас Сеньків, О.М Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, декретом №СЄ43/2013 призначив всечесного о. Олега Кобеля референтом з питань екології у Стрийській єпархії УГКЦ. Це призначення здійснене згідно з каноном 371 §1 Кодексу Канонів Східних Церков та відповідно до рішення №9 Тридцять сьомої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архієпископства УГКЦ «про призначення відповідального з питань екології».

 

Призначення о. Олега референтом з питань екології – це вже четверте призначення в УГКЦ. Метою та завданням таких призначень є, перш за все, розповсюдження і мультиплікація інформації, яку поширює Бюро УГКЦ з питань екології з метою формування екологічної свідомості серед вірних та у суспільстві на місцевих, єпархіальних та екзархальних рівнях, як рівно ж підтримання різних практичних ініціатив та акцій (великопісна ініціатива, відзначення Дня Бога Творця та часу створіння, тощо), які здійснює Екобюро.

 

Довідка: згідно з 37-ї сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького УГКЦ, постановою №9 від 13 грудня 2007 року Божого було прийнято рішення: «Правлячим єпископам Києво-Галицького Верховного Архієпископства УГКЦ призначити у своїх єпархіях та екзархатах відповідального з питань екології». Згідно з даним рішенням та з метою оптимізації діяльності Бюро УГКЦ з питань екології здійснюється формування мережі для референтів з питань екології. Після відповідних призначень в єпархіях та екзархатах УГКЦ, Бюро з питань екології проведе низку інформаційно-освітніх семінарів для екологічних референтів, згаданої вище мережі.

 

Джерело: Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології