Про бачення священика очима мирянина розповів душпастирям Львівської архиєпархії Мирослав Маринович
  • Чтв, 10/10/2013 - 13:18

У середу, 9 жовтня, відбулась чергова зустріч Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії. Доповідачем жовтневого засідання був відомий правозахисник, історик, член ініціативної групи «1 грудня», віце-ректор УКУ Мирослав Маринович.
 
Упродовж свого виступу доповідач озвучив думку, що для мирян дуже важливо мати Церкву, яка буде привабливою для різних категорій людей, особливо критикам сучасного середовища: «Нам потрібна Церква, яка здатна заспокоїти принести мир в людські душі, – сказав доповідач, – тоді ця Церква стає домом, до якої приходиш власне за цим миром, контактом, в спокої, з живим Богом».
 
За словами віце-ректора УКУ, найважливішою місією священика є запрошення мирянина до пошуку духовного: «Сьогодні потрібен священик – товариш, пресвітер партнер у духовному пошуку для мирянина». Як зазначив Мирослав Маринович: «Найкращий спосіб запросити мирянина до духовності – відповідати стандартам свого пресвітерського сану».
 
Підсумовуючи, доповідач наголосив, що він є гордим за нашу Церкву, за те що він греко-католик, і висловив думку, що «УГКЦ є Церквою, в якій на першому місці є духовність, а не обрядовість».
 
Зазначимо, що доповідь Мирослава Мариновича викликала жваву дискусію серед духовенства.
 
У другій частині зустрічі Преосвященний владика Венедикт розповів про важливість пасторального планування на парафії. Зокрема, він наголосив: «Найважливіша річ в житті Церкви – це є життя парафії».
 
Нагадаємо, що наступна зустріч Інституту відбудеться у четвер, 14 листопада. Гостем зустрічі буде Високопреосвященний владика Томас, Апостольський нунцій в Україні.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua