Про "Бога на тлі секуляризації" говоритимуть учні Ратцінгера
  • Втр, 25/06/2013 - 17:56

Зустріч "Кола учнів Ратцінгера" (Ratzinger Schulerkreis) пройде цього року, як і щорічно, в Кастель Гандольфо, з 29 серпня по 2 вересня, повідомило інформаційне агентство "CNS". Бенедикт XVI особисто прийняв рішення, що група проаналізує "питання Бога на тлі секуляризації" у світлі філософської та богословської творчості Ремі Брага, французького теоретика, нагородженого торік "Премією Ратцінгера".

Ремі Брага є французьким філософом і викладачем, професором на пенсії середньовічної філософії та арабської мови в паризькій Сорбонні. Він викладав у багатьох університетах світу, в тому числі в університеті штату Пенсільванія, Бостонському, Памплонському і Міланському університетах. Брага був викладачем Мюнхенського унівесітету імені Людвіга-Максиміліана, де був завідувачем кафедри Романо Гвардіні. Його діапазон досліджень: від класичної грецької та римської філософії до середньовічної латинської, єврейської і арабської. Твори Брага зробила його відомим навіть за межами кола фахівців і були переведені на кілька мов. Вони присвячені уявленням про світ, Божому праву і тому, яким чином людина намагається звільнитися від Божої природи.

Члени "Кола учнів Ратцінгера" зустрічаються регулярно з 1978 р. У нього входять особи, які під керівництвом Папа-емерита писали докторські дисертації або були його помічниками. Перш, ніж кардинал Йозеф Ратцінгер став префектом Конгрегації віровчення, богослови зустрічалися раз на місяць. Зараз семінари проводяться раз на рік. У ході зустрічі вчені обговорюють різні питання. Остання з них була присвячена II Ватиканському Собору і новій євангелізації. Керує організацією зустрічей сальватариянин о. Штефан Горн. Після нещодавньої зустрічі з Папою-емеритом він зізнався, що Бенедикт ХVI не візьме участі в нинішній  зустрічі.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va