Про деякі плани Папи Франциска на найближчі місяці
  • Нед, 17/03/2013 - 16:38

Найближчими місяцями Папа Франциск буде відвідувати події, відповідно до графіку, який затвердив ще Бенедикт XVI до відходу у відставку. Серед запланованих подій – Всесвітній День Молоді у бразильському Ріо, який має відбутися в липні 2013 за участю близько 2 мільйонів молодих осіб.

Відповідно до графіку поїздки, Папа прибуде в Ріо 22 червня, а поїде назад у неділю 28 червня. Святіший Отець Франциск ще може вирішити по дорозі відвідати інші латиноамериканські країни, як наприклад, Аргентину, Колумбію, Мексику чи Панаму.

На 12 травня заплановані канонізаційні урочистості, під час яких буде піднесено на вівтар 800 мучеників з італійського Отранто, вбитих за віру у 1480 році, а також двох монахинь: колумбійку Мадре Лауру та мексиканку Мадре Лупіту.

Впродовж 2013 року Папа Франциск продовжуватиме тему Року Віри. З цієї нагоди заплановано багато подій, як наприклад, 15 червня у Ватикані відбудеться Всесвітній Конгрес захисту життя, метою якого є захист життя від зачаття до природної смерті.

18 травня на площі Св. Петра запланована зустріч Папи із керівниками різних католицьких рухів. Ці релігійні групи пропонують конкретні шляхи життя вірою, що приваблює мільйони осіб по всьому світу. Серед найпопулярніших з них – Рух Фоколяре, Спілкування і Визволення та Харизматична Онова.

2 червня Папа Франциск візьме участь в Євхаристійному поклонінні, яке вперше у історії транслюватиметься наживо по телебаченні. 

26-27 жовтня тисячі сімей приїдуть до Риму, щоб роздумати над тим, як віра може допомогти їм у викликах щоденного життя.

В червні Папа проведе першу зустріч із всіма Нунціями. Метою зустрічі є цілком зрозуміти завдання представника Папи, котрий є водночас політичним та релігійним лідером.

З ходом часу, новий Папа, звичайно ж, внесе певні зміни до цього графіку. Швидше за все він збільшить кількість аудієнцій і зустрічей. Впродовж останніх років понтифікату Бенедикт XVI був змушений зменшити їх кількість у зв’язку із похилим віком.

За матеріалами Romereports.com