Про дошлюбну чистоту та аборти говорили на молодіжній зустрічі у Самборі
  • Срд, 17/04/2019 - 13:36

14 квітня 2019 року в актовій залі собору Покрова Пресвятої Богородиці в місті Самборі відбувся просвітницький захід для молоді присвячений боротьбі за дошлюбну чистоту та протидії абортам.

Організували зустріч члени спільноти «Українська Молодь – Христові» за підтримки Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Духівник місцевої молоді о. Тарас Рисей вийшов до присутніх з незвичним «посохом» –садовими граблями. «Ці граблі, – промовив отець, – вже втомилися від того, що на них постійно наступають люди і набивають на своїх чолах ґулі. Це граблі нашої весни – юності, граблі любовних відносин, граблі необдуманих вчинків…». Опісля такого незвичного вступного слова, отець Тарас коротко розповів про перебіг заходу. Відтак молодь представила аматорську виставу «Коли починається життя…», у якій головна героїня через необдуманий крок вагітніє, а товаришки переконують її вчинити аборт. Театралізована історія завершилася тим, що дівчина відважилася народити малюка.

Після вистави слово до молоді мала психолог Мар’яна Бісик, яка в інтерактивний спосіб пояснила настільки важливо, щоб діти зачиналися та народжувалися в атмосфері затишку та любові, коли мама і тато перебувають у законному шлюбі.

Також до присутніх звернувся духівник молодіжного руху «Справжня любов чекає», священик зі Львова Дмитро Романко. Він висвітлив тему «Справжнє кохання – профілактика аборту». Поспілкувавшись з психологом та духівником, молоді люди ще довго обговорювали свої враження від побаченого та почутого.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zdorovia.ugcc.org.ua