Про ідолів, ліволіберальну ідеологію та несприйняття вибору людей на президентських виборах в США
  • Пон, 21/11/2016 - 17:19

Хорватська редакція Радіо Ватикану розмістила короткий коментар про те, що зараз відбувається у США після виборів, в результаті, яких мільярдер Дональд Трамп став 45-им президентом США.

У ЗМІ часто стикаємось із словом ідеологія. Але дуже часто це поняття неправильно використовується. Ідеологія не є комплексним поглядом на життя. Тому ідеологія і світогляд – це не рівнозначні поняття.

В загальному ідеологія – це вчення про ідеї, які є системно впорядкованими та через які намагається дати реальності тлумачення. Першим, хто пробував осмислити проблематику ідеології був англійський філософ Френсіс Бейкон, який жив на зламі ХVІ – ХVІІ століть. Він вказував на те, що людина є схильною сприймати світ через людські аналогії, а не через аналогії з всесвітом. Він також твердив що людина має звільнитися усіляких помилкових переконань, стереотипів, помилкових понять, які роками назбирувались і відкладались в людській свідомості, закриваючи істину. Те що закриває істину Бейкон називав «ідолами».

Як показала подальша історія людства найгіршою ідеологією виявився марксизм, який на свій вівтар склав у жертву більше як 100 млн. людських життів, чим перевершив навіть нацизм і фашизм разом взяті. Марксистська ідеологія у комуністичній формі зазнала поразки та збережена у певній формі на Кубі, в номінально комуністичному Китаї та реально комуністичній Північній Кореї.

Але найгірші і найзбоченіші «ідоли», яких породив лібералізм Французької революції, а потім марксизм, сьогодні відроджені у формі жахливого чудовиська, монструозної химери – ліволіберальної ідеології. Це - жахливий сплав лівих ідей і ліберального капіталізму, анархістської свободи і диктатури, яку пробує впровадити «істеблішмент».  

Зараз ми можемо бачити це чудовисько, як воно ранене рикає і щосили б’є хвостом, не приймаючи результатів демократичних виборів президента США.

Ті що на словах напряму виступають за демократію і свободу, які на виборах підтримали демократичну кандидатку Гілларі Клінтон, зараз не приймають демократично виражену волю американського народу та право на вільні вибори. Ті, хто залякував американців і цілий світ, розповідаючи про те, що якщо Дональд Трамп програє вибори то він не визнає результатів виборів, тепер не визнають Трампову перемогу на виборах, протестують проти демократичного вибору, б’ючи інакомислячих, розбиваючи вітрини, палячи автомобілі та контейнери для сміття.

Ті. хто звинувачував Дональда Трампа за сексизм та антимігрантські заяви, зараз носяттьт плакати, на яких закликають зґвалтувати Меланію Трамп, дружину Дональда Трампа, і вигнати її з США, бо вона народжена в Словенії.

Протестувальники хочуть демократію, але тільки скроєну за їхніми мірками і бажаннями. Вони виступають за змагання, але у випадку поразки відмовляються визнавати демократичні правила гри.

Диктатура, яка приховується за маскою лібералізму, скинула маску і показала свою реальну брехливу морду. Сьогоднішній ліволібералізм – видимий приклад «ідола» й ідеології, вивернутої свідомості, свідомості чорної і брехливої. 

Див. "Друга частина"