Про ініціативу УГКЦ допомогти людям, які втратили дітей до народження
  • Пон, 14/01/2019 - 15:06

Щороку 11 січня в церковному календарі згадуємо дітей, які були вбиті царем Іродом. Цю трагічну історичну подію передає одна з наших колядок “Не плач, Рахиле”, в якій мовиться про одну з вифлиємських жінок – Рахиль, яка безутішно ридає над своїми невинно страченими дітьми. І хоч від цієї події минуло вже понад дві тисячі років, і сьогодні є багато жінок, які оплакують втрату дітей, зокрема ненароджених, тих, які були зачаті, але з різних причин так і не народилися. Статистика викиднів та завмерлих вагітностей в Україні дуже висока, і хоч ніхто ніколи не бачив цих діток, мама і батько пережевають їхню втрату на глибинному рівні. Вони потребують духовного і психологічного зцілення. Так само милосердя і допомога потрібна жінкам, які вчинили гріх аборту, бо їхній біль і самозвинувачення ще глибші. Часто це є невизнані і непроговорені рани, які з роками дають важкі наслідки, впливають на здоров’я психічне і фізичне, а також на родинне життя загалом. Подолати  ці проблеми та допомогти жінкам, які втратили дітей до народження, покликана Місія “Рахиль”, яка була започаткована в УГКЦ в травні 2018 року з благословення Блаженішого Святослава Шевчука та Синоду Єпископів КГВА.

Про мету і завдання Місії “Рахиль” в радіоефірі Івано-Франківська розповіли о. Руслан П’яста, голова комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, та п. Юлія Атаман, практичний християнський психолог, їмость  і мати 5-х дітей. В грудні вона пройшла спеціальний тренінг і зараз розпочинає набір жінок в терапевтичні групи, які мають підготувати їх до подальшого проходження спеціальних реколекцій, організацією яких займається Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я. В ефірі о. Руслан П’яста голова Комісії, представив інформаційні буклети, які розповідають про Місію “Рахиль”, молитовник “Богородице, захисти життя” , “Путівник для зцілення духовно-психологічих ран після втрати дитини внаслідок аборту” та книгу “Духовний супровід при постабортному синдромі”. Всі ці видання побачили світ завдяки праці комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

В розмові з журналісткою Мар’яною Стринаглюк о. Руслан П’яста наголосив, що Місія “Рахиль” допомагає всім без винятку та без огляду на конфесійну приналежність. Вона є ініціативою УГКЦ, спрямованою на вирішення потреб сучасного суспільства, а зокрема для підтримки жінок, які стали жертвами складних життєвих проблем і потребують духовного зцілення. Не кожен священик знає, як допомогти  вийти з подібних проблем, але кожен може вислухати та милосердно прийняти потерпілу, а потім перенаправити її до підготованих фахівців, зокрема тих, які працюють в Місії “Рахиль”.

N.B. Детальніше про це можна довідатися на сайті:

http://zdorovia.ugcc.org.ua/misiya-rahyl/

Телефони Місії «Рахиль»: +380 96 948 98 69