Про-лайф священника, винного у “злочині молитви” перед абортарієм, виправдали
  • Втр, 21/02/2023 - 14:03

Британський суд виправдав отця Шона Гофа, якого заарештували за мовчазну молитву біля абортивного центру. Подібний вердикт було винесено у справі Ізабель Воган-Спрус, також судимої за “молитву-злочин”.

Бірмінгемський суд визнав священика невинним у порушенні «буферної зони» т.зв. абортивної «клініки» та «залякуванні» клієнтів цього закладу, хоча він на той час був… закритим. “Вина” о. Гофа полягала в тому, що він стояв перед абортарієм з табличкою «молитва за свободу слова» в знак солідарності з людьми, репресованими за те, що молилися і захищали життя зачатих.

Справа відбулася за клопотанням самого обвинуваченого міліцією священнослужителя, який просив суд пояснити, чому його заарештували та допитували за те, що він висловлював свої погляди та тихо молився подумки. Ще одним звинуваченням на адресу священика стала наклейка на його автомобілі з написом «unborn life matters».

Як зізнається священик, боротьба з абортами важлива для нього через його власну історію. «Моя мама зробила сміливий вибір у житті. Я був зачатий в результаті акту насильства, і вона знайшла в собі благодать і силу боротися за нас обох. Багато людей думали, що вона повинна була зробити аборт, але з ласки Божої вона цього не зробила, і сьогодні ми обоє дуже вдячні Богові за це».

Разом з о. Гофом виправдали також Ізабель Вон-Спрус. Жінка була заарештована службами через «громадянський» донос про те, що вона стояла біля «клініки» і, ймовірно, могла молитися про припинення геноциду абортів.