Про майбутню співпрацю капеланської служби України і Канади говорили в Оттаві
  • Срд, 24/02/2016 - 22:00

23 лютого 2016 року в Оттаві (Канада) відбулася низка важливих зустрічей за участі о. Любомира Яворського, заступника керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, та представників влади і військових структур Канади.

У цей день о. Любомир мав нагоду зустрітися з Ендрю Беннетом, першим послом у справах релігійної свободи Канади. Ендрю Беннет добре знає ситуацію, що склалася  в Україні, тому щиро вболіває і переживає за нашу країну. «Надихає, що про Україну знають, а особливо, що знають правду про теперішню ситуацію: про війну та нелегкий час і на релігійному підґрунті», – прокоментував зустріч о. Любомир.

Після молитовного заходу, присвяченого вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні, о.Любомир Яворський зустрівся з директором військових капеланів Канади та полковником Ігорем Лікаренком, аташе з питань оборони, військовим, військово-повітряним та військово-морським аташе. На зустрічі говорили про майбутню співпрацю капеланської служби України і Канади. Зокрема, обговорили можливість створення міжконфесійної школи військових капеланів в Україні.

Школа такого типу, де представники різних конфесій проходять однакову підготовку до служіння військовим, вже успішно функціонує в Канаді. На майбутньому засіданні Ради у справах душпастирства силових структур України буде висунуто пропозицію створення і погоджено візит головного капелана Канади, який погодився поділитися з українцями досвідом створення і діяльності школи військового капелана.