Про особливості служіння у військовому шпиталі розповів капелан УГКЦ
  • Срд, 06/04/2016 - 10:31

Цими днями з душпастирського служіння в одному з військових шпиталів зони АТО повернувся військовий капелан УГКЦ отець Юрій Лисишин. Перебував священик на території бойових дій 19 днів.

Кожен ранок капелана розпочинався з шикування особового складу, розмови з ними, читанням Євангелія та розважань. А далі, розповідає о. Юрій, відбувався обхід  хворих у палатах.

Військові, які перебували на лікуванні, радо зустрічали отця, відкривалися на приватні розмови, ділилися своїми переживаннями, просили поради і приступали до Святих Тайн Сповіді та Євхаристії.

Військовий капелан облаштував каплицю Божого Милосердя, яка вже діяла при військовому шпиталі. Там кожного дня разом із особовим складом, лікарями, медсестрами та військовими, що перебували на лікуванні, священик відправляв Божественні Літургії та молебні.

каплиця АТО

 «Було приємно, що люди самі приходили на молитву. І військові, і лікарі,  а навіть був дяк, який супроводжував молитву співом.  Я відчув, що є тут потрібним, що маю до кого промовляти Боже Слово», – зізнається капелан.

IMG_5051  resized

IMG_4981  resized

Загалом, це вже третя ротація отця Юрія до зони проведення бойових дій.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України