Про практичне читання Lectio Divina говорили на зустрічі курсу «Біблійного Апостоляту»
  • Птн, 18/03/2016 - 19:24

17 березня 2016 року у приміщенні конференц-залу Львівської духовно семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35) відбулася чергова зустріч курсу «Біблійного Апостоляту».
 
Цього разу темою зустрічі було «Практичне читання Lectio Divina за Єрусалимською Біблією». Про молитовне читання Святого Письма розповів о. д-р. Тарас Барщевський, провідний бібліст та голова Біблійного апостоляту України. Окрім того учасники зустрічі мали чудову нагоду практичного читання євангельського тексту з використанням методики Lectio Divina.
 
Отець Тарас наголосив: «Молитва переходить у споглядання тоді, коли ти вже просто перебуваєш у присутності Бога. Менше зосереджуєшся на тому, що Йому казати, а більше на тому, щоб із Ним бути, захоплюватися Ним. Споглядання – бачення Бога в своєму серці завдяки Слову Божому. Багато століть відданні Богу серця знаходили справжню радість зустрічі з Богом у Слові через "Боже читання" – Lectio Divina».
 
Нагадаємо, що даний курс проводяться для священнослужителів Львівської архиєпархії УГКЦ на основі Інституті постійної формації духовенства.