Про роль чоловіка у шлюбі говорили в Дашаві
  • Втр, 22/08/2017 - 14:07

«Роль чоловіка у шлюбі» – це назва третьої лекції з курсу «Божий задум для вашого шлюбу», яку на парафії Собор Пресвятої Богородиці в Дашаві у неділю, 20 серпня, провело подружжя Богдан та Катерина Драбич. Зазвичай, коли приступаємо до нової справи чи приймаємо на себе якісь нові обов’язки, то ми стараємося спершу зрозуміти суть справи та вияснити, яку відповідальність накладають на нас ці обов’язки. Натомість дуже часто коли люди вступають у шлюб і вирішують стати чоловіком та дружиною, то їм бракує такого усвідомлення, що ж саме означає бути чоловіком, бути дружиною. Переважно люди мають якісь свої особисті непорушні переконання, якими саме вони хочуть бути в шлюбі. Або якщо з родинного дому винесли негативний приклад своїх батьків, то принаймні точно знають, якими вони не хочуть стати.

Однак, цього замало, щоб усвідомити повноту покликання чоловіка. Необхідно дослідити та прийняти те, що Господь Бог задумав і вклав у ідентичність чоловіка та яку роль Він відводить чоловікові у шлюбі.

На лекції Богдан і Катерина показали, що невідкличним завданням чоловіка є стати лідером у своєму шлюбі. Саме рішення одружитися потягає за собою необхідність і навіть обов’язок стати лідером. Цього лідерства треба вчитися і поступово набувати все нових навиків, які необхідні для того, щоб в доброму руслі провадити свою сім’ю.

Однак, таке лідерство та першість чоловіка не може бути хаотичним чи свавільним, бо воно стане деструктивним. Плекаючи свої лідерські Богом дані таланти, чоловік повинен ставити за приклад нашого Спасителя Ісуса Христа. Він, Син Божий, прийшов у цей світ не щоб йому служили, але щоб послужити та віддати своє життя за багатьох. Ось так і чоловік має на перше місце ставити добро своєї дружини та дітей. Тільки тоді він буде справжнім лідером, яким хоче бачити його Господь Бог.